Ekonomi

Låna pengar privat

Helt plötsligt kan ett behov av att låna pengar uppstå. Det kan handla om något man inte alls kunde förutse; bilen kanske behöver repareras eller det kanske måste lagas något på huset. Oavsett anledning är det viktiga här att få loss likviditet som snart som möjligt, då det ofta brådskar med betalning. Här har man då några olika alternativ, beroende på hur bråttom det är. Har man tid att vänta några dagar kan man ansöka om ett privatlån på banken. Man kan oftast ansöka enkelt och smidigt online och får som regel besked direkt om man blivit beviljad lånet eller inte. Detta passar sig för “mellanstora” lån.

Har man däremot ett brådskande behov av pengar och kan acceptera en högre ränta (i de flesta fall mycket högre) har man möjlighet att ta ett så kallat SMS-lån. Här handlar det i princip om mindre summor pengar. Mer vill du heller inte låna på det här sättet, eftersom den totala kostnaden blir hög.

Handlar det om större reparationer på en villa, kan det vara vettigt att undersöka möjligheten att öka på det redan befintliga villalånet. Då blir räntan behagligt låg och privatekonomiskt märker du inte så mycket av skillnaden i kostnad.